8ος Διεθνής Διαγωνισμός Διαμεσολάβησης, Παρίσι, 8-13 Φεβρουαρίου 2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Διαμεσολάβησης (ICC INTERNATIONAL COMMERCIAL MEDIATION) στο Παρίσι, 8-13 Φεβρουαρίου 2013.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση προσομοιώσεων εμπορικής διαμεσολάβησης που προσελκύει το ενδιαφέρον νομικών και οικονομικών πανεπιστημιακών σχολών αλλά και έμπειρων διαμεσολαβητών από όλο το κόσμο.

 

Μετά από ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία επιλογής, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) προσκάλεσε 66 Πανεπιστήμια από 33 χώρες και πάνω από 120 Διαμεσολαβητές να συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι για 8η συνεχή χρονιά.

Φετινός νικητής το Jagiellonian University of Poland το οποίο νίκησε το University of Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Μεταξύ άλλων τα βραβεία για τους νικητές φοιτητές από την Πολωνία περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο καθώς και σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες παγκοσμίου φήμης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν προσομοιώσεις διαμεσολάβησης εμπορικών υπόθεσεων μεταξύ των Πανεπιστημίων. Κάθε πανεπιστημιακή ομάδα εκπροσωπούσε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία επιλύουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση σύμφωνα με τους κανόνες του ICC. Επικεφαλής κάθε φορά για την τήρηση της διαδικασίας ένας έμπειρος επαγγελματίας διαμεσολαβητής. Επίσης παρευρίσκονταν στη Διαμεσολάβηση δύο έμπειροι κριτές-διαμεσολαβητές, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας βαθμολογούσαν τις ομάδες αλλά ταυτόχρονα και τις αξιολογούσαν προφορικά ώστε να επισημάνουν στους φοιτητές με τα σχόλια τους τα λάθη τους αλλά και να τους αναδείξουν τα δυνατά τους σημεία.

Posted in Χωρίς κατηγορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.